SlimLaden Blog

SlimLaden

Informatie bord geplaatst

Vandaag hebben we een informatiebord geplaatst op het laadplein.
Dit bord legt op een simpele manier uit hoe het parkeren op het laadplein werkt.

Het bord is geplaatst op het terrein van de Marktpeinkerk en we bedanken de mensen van de kerk voor de vriendelijke medewerking en toestemming tot plaatsen.

SlimLaden

Eerste laadsessie ID.3

De allereerste laadsessie van deze splinternieuwe ID.3 was vandaag een feit op ons nieuwe laadplein. De opening van het laadplein heeft zelfs een beetje meegeholpen in het definitieve besluit voor de aanschaf van deze mooie nieuwe elektrische auto.

De Familie van Leeuwen uit Hoofddorp zal vast en zeker vaak terugkomen als ze gaan winkelen in het centrum van Hoofddorp.

SlimLaden

Ontwikkeling batterijbank

De banken op het laadplein in Hoofddorp hebben een speciale functie. Ze bevatten een batterij die functioneert als buffer tijdens het piekgebruik van het laadplein. Deze banken zijn gemaakt van biobased beton (olifantsgras) uit de Haarlemmermeer en duurzaam bamboe.

Samen met Bio Bound uit Haarlemmermeer hebben we deze banken ontwikkelt, precies op maat voor de plaatsing van de buffer batterij.

Bio Bound pupliceerde er zelf ook een artikeltje over:

Innovatieve banken voor slim laadplein Haarlemmermeer (biobound.nl)

SlimLaden

Laadplein geopend

SlimLaden

Laadplein in Hoofddorp met innovatieve Primeurs

Artikel van Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) over ons laadplein.

SlimLaden

Aansluiting geplaatst

De start van de aanleg van het Slimme laadplein Haarlemmermeer is begonnen! Op dinsdag 12 januari werd de aansluitkast geplaatst.
Hiermee is de eerste stap gezet voor de realisatie van het laadplein op het marktplein van Hoofddorp. Er komen 12 laadpunten, een slimme parkeeroplossing en een piekbelasting balanceer systeem.