FAQ

Op deze pagina de meest gestelde vragen over het Slimme laadplein in Hoofddorp

Mijn laadpas werkt niet hoe komt dat?

Het laadplein maakt gebruikt van zogenaamde roaming overeenkomsten met verschillende laadpasaanbieders. Inmiddels worden de meeste aanbieders geaccepteerd. Er zijn uitzonderingen, werkt de laadpas niet dan vernemen we graag wie de aanbieder is.

Ik wil laden maar de sessie start niet, hoe komt dat?

Het kan zijn dat de laadpas niet wordt geaccepteerd, de display kleurt dan rood. Het is ook mogelijk dat de auto nog geen energie accepteert, de auto staat dan mogelijk ingesteld op uitgesteld laden, de display kleurt dan geel.

Wat wordt bedoeld met de blauwe en groene aanduiding in het display?

Dit geeft aan of het toegestaan is om met alle soorten auto’s te parkeren of dat deze uitsluitend vrij is voor elektrische laden. Blauw is uitsluitend elektrisch laden en bij groen is het parkeren toegestaan voor alle soorten auto’s.

Ik heb mijn brandstof auto geparkeerd bij een groene lamp, bij terugkomst was deze blauw, sta ik nu ineens fout geparkeerd?

Het laadplein is nog in de pilot fase. In enkele gevallen wordt de auto nog niet goed gedetecteerd. De lamp blijf dan branden en kan ook onterecht op blauw springen. Wij werken aan een permanente oplossing hiervoor. Dit probleem komt op dit moment uitsluitend voor wanneer een auto niet doorrijd tot de barrière.

Ik wil met mijn elektrische auto laden maar alle plekken waren bezet, hoe kan dit?

Dit is in principe alleen mogelijk als het plein vol staat met elektrisch ladende auto’s. Het parkeersysteem zorgt ervoor dat er altijd 2 plekken beschikbaar zijn voor elektrisch laden. In deze pilot fase merken we dat mensen nog wel moeten wennen aan het nieuwe systeem en dat de reservering soms wordt genegeerd.

Het blauwe licht knippert, wat betekent dit?

Er is een auto gaan parkeren op een plek gereserveerd voor elektrisch laden (blauw licht), en er is geen laadsessie gestart. Dit is oneigenlijk gebruik van de parkeerplek. Een auto die niet gaat laden mag parkeren bij groen licht.